torsdag 14 maj 2009

Funderingar!

Ja, så har nästan halva min graviditet gått. Vad tiden går snabbt. Självklart är det mycket som rör sig i huvudet nu, framför allt vad man skall köpa och förbereda. Jag har ingen aning eftersom det är första gången som jag är gravid och har egentligen noll erfarenhet vad gäller allt om barn.

Jag har i alla fall upptäckt tjusningen med tradera. I går vann jag en auktion med en jättesöt body och byxa som var helt ny från Polarn och Pyret, för bara 150:-. Jippi! Frågan är bara hur mycket man egentligen skall man köpa innan födslen? Vad skall man köpa? I vilka storlekar skall man köpa? Vad är praktiskt, och framför allt vad är inte praktiskt? Behöver man köpa badbalja eller inte? Kan man vänta med att köpa en Baby Björn bärsele till efter födslen, eller är det lika bra att köpa den innan? Ja, det är många frågor och jag tar tacksamt emot tips ifrån er kära bloggvänner.

En barnvagn har det dock inhandlats, en Emmaljunga City Cross i svart. Tror det blir bra med tanke på att vi bor på en grusväg som är ganska illa under vinterhalvåret. Tror också att svart är en ganska praktisk färg i barnvagnssammanhang.

Kram Jessica

P. S Ge mig tips, massa tips.......

2 kommentarer:

Elin J sa...

Hei! Vi skal begynne å bygge hus i sommer/höst, så jeg fant din blogg og har hentet litt inspirasjon her. Fint hus dere har! Hva kul med en liten bebis! Vi fikk en liten sönn 30.juni, så han er allerede 10mnd. Kjöp heller få prylar enn for mange, for alt blir ikke brukt. Bedre å kjöpe litt etterhvert som behovene kommer. Vi kjöpte en badbalja med propp og det var veldig kjekt. Han bruker den enda! Har en Emma Ljunga Cerox og er nöjd, det blir helt sikkert dere med deres city cross også! Lykke til! :) Mvh Elin J

Grodmamman sa...

Köp inte för mycket kläder innan, ofta får man en hel del så att det räcker ett tag. Det jag fick köpa själv var typ pyjamaser och ytterkläder. Jag har alltid gillat bodies och tröjor som har varit lätta att få över huvudet. Ska du köpa något så köp några få basplagg i stl 56, de används bara en kort tid. Stl 62 används lite längre beroende på hur stor bebisen är när den föds.
Spjälsäng och skötbord är bra, men vår son sov knappt inte i spjälsängen och byta blöja kan man ju göra på golvet om man vill.
Plastad frotte är bra att ha i sängen ifall det skulle hända en olycka.
Bärsele är helt suveränt till vissa barn. Vi använde den massor till sonen som var för tidigt född och liten. Dottern använde vi den inte till så mycket. Underlättar om man har skrikiga barn som vill bli burna mycket.
Nu blev det långt!:) Det är några år sedan mina barn föddes, så du kan säkert få fler tips av andra!
Kram