fredag 30 januari 2009

Utmärkelse!

Jag har fått en jättefin utmärkelse av Sara som har bloggen Sara med flera. Tusen tack och stora kramar till dig Sara.

I utmaningen ingår att liste 5 saker som man är beroende av. Dessa är:

1. Min man (D, du är den bästa personen jag vet i hela världen)
2. Min familj och mina vänner (Tusen tack alla för att ni finns, ni är bäst)
3. Pyjamas
4. Tv
5. Lågpromenader och träning (så man kan äta god mat med ett glas rött vin utan dåligt samvete)


Jag skickar vidare utmärkelsen till några andra bloggare, vars bloggar jag följer:
Vita Villa Vila
My white cottage
Grodmamman
Under en vind
Mamma C
My shabby chic house
Kram Jessica

söndag 25 januari 2009

Vita ranukler!

Idag har julen åkt ut hos oss till fullo. Ja, ljusstakarna plockades ner förra helgen, men nu idag har alla gamla amaryllis åkt ut och julgranen ute plockats ner. Ja, vi kanske är lite sena, men här på landet där det inte finns några gatlampor, så uppskattas utegranarna mer än någonsin, speciellt av grannarna.

Igår var jag nere och inhandlade lite nya blommor för att försöka känna av våren i det fortsatta gråa och trista vädret. Det blev ljusrosa primula, iris, krokus och min nya favorit, vita ranukler. En underbar blomma, men jag tycker att den är lite svårskött, några tips?




Ha en underbar vecka!
kram Jessica

torsdag 22 januari 2009

Min passioner på loppis!

När man är på loppis så spanar man alltid efter olika härliga fynd. Men jag tror att alla har någonting som man alltid kollar lite extra efter. Vad gäller mig själv så har jag två passioner. Jag spanar alltid efter pedistaler, som man såklart kan måla vita, samt olika saker som man kan använda som blomkrukor. Det kan tex. vara en gammal potta, smörbytta, gryta i emalj eller något annat lite kul och annorlunda.

Vad gäller min passion av pedistaler så gillar jag dem helt enkelt för att de är så lättplacerade och vackra. Det finns ju miljoner olika former på dem. En pedistal, med en vacker form, i en hörna kan göra så mycket för ett rum.

Vad har ni för passioner som ni spanar efter på loppis? Vore jättekul att veta :)






Kram Jessica

söndag 18 januari 2009

Testing, testing















min nya systemkamera, Canon EOS 1000D.
Idag är det jättetrist väder här nere i söder. Solen vill aldrig komma fram känns det som. Idag har jag lagt ner lite tid att testa min nya systemkamera. Det är mycket och lära, men jösses vilken skillnad det blir på fotona. Jag skall försöka att anmäla mig till en fotokurs till våren, så att man verkligen lär sig sin kamera och allt vad gäller ljus och komponering. Men så länge, testing, testing..........
Kram Jessica

onsdag 14 januari 2009

Önskelista!

Det är konstigt, julen har precis passerat och jag fick otroligt fina julklappar av min familj och vänner, men ändå finns den där önskelistan hela tiden kvar. På min önskelista står b la nya tapeter till vardagsrummet, ny soffa, en ny skänk till köket samt en del småsaker. Småsaker som är små, men ganska dyra........





Vad står på era önskelistor?

Kram Jessica

söndag 11 januari 2009

Köksbilder!

Idag är det lite bloggtorka hos mig, men fortsätter lite på kökstemat, och visar lite bilder från vårt kök. Som jag vill ha det, vitt, lite lantligt men enkelt samt med lite modernare inslag.
















Kram Jessica

fredag 9 januari 2009

Svart?

När jag skulle beställa min Kitchen Aid, så funderade jag mycket på vilken färg jag skulle ta. Det är ju en dyr pryl, så man vill ju inte hamna i läget att den blir omodern fort. Visst gillar jag den mintgröna varianten, men man vet ju aldrig om det varar. Valet föll i alla fall på en svart. Dels för att jag gillar svart, då det bryter av lite mot det vita och då det ger en enkel och stilren känsla. Tyckte också att svart passade bra till våra rostfria vitvaror i köket och de andra svarta sakerna i köket. Vad säger ni? Vad har ni för favoritfärger som ni bryter av med mot det vita?













Kram Jessica

tisdag 6 januari 2009

Kärlek vid första ögonkastet!

Strax innan jul slog kärleken ner som en blixt från klar himmel hos mig. Det var verkligen kärlek vid första ögonkastet. Min kärlek är snygg, liten och rund. Hans kärlek är villkorlös. Han klagar aldrig, gör alltid allt för mig, får mig alltid på bra humör, tjafsar aldrig emot, gör alltid sitt bästa..........
















Ha en bra vinterdag!
Kram Jessica

söndag 4 januari 2009

Snö!

Och så kom äntligen snön till oss nere i Blekinge......




















Kram Jessica
P.S Några av bilderna blev dock lite mörka, men inväntar nu min nya systemkamera som kommer i dagarna :)

fredag 2 januari 2009

Tvättstugan!

Så var nyår över och nu är vi på år 2009. Visst går det snabbt? Hoppas ni hade en lika bra nyårsafton som jag. Tack S och F för en jättetrevlig och härlig kväll.

Då är det snart också dags att återgår till vardagen, och därmed all tvätt som har samlats på hög.


















God fortsättning på er allihopa!
Kram Jessica