fredag 31 oktober 2008

Novembermörker

Nu när det riktiga novembermörkret har trätt in är det dags att börja njuta riktigt av vackra lampor, tända ljus och brasor. Det gör i alla fall jag.


















Ha en bra helg!

Kramis Jessica

tisdag 28 oktober 2008

Utmaning!

Hej Allihopa!
Jag har fått min allra första utmaning, spännande. Det är Leena med den härliga bloggen Bodelssons blogg som har utmanat mig. Tusen tack! Kul!

Reglerna för utmaningen är följande:

* Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
* Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
* Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.


Ja, nu ska vi se.....


1. Mitt favoritplagg i alla kategorier är pyjamasen. Jag tillbringar åtskilliga av dygnets alla timmar i pyjamas. När jag kommer hem från jobbet så är det det första jag gör, nämligen att klä på mig pyjamas. Pyjamasen hänger med mig nästan alltid, till och med under vindstället när jag går promenader.

2. Jag har en fasansfull forbi och det är offentliga duschgolv och duschbrunnar. Det finns inget äckligare och som ger mig en sådan ångest som ett hårigt golv i en simhall med brunnar.

3. Maken säger att jag borde vara mindre ambitiös, ödmjuk, snäll och oegoistisk. Viss är det jättebra egenskaper, men de kan också utnyttjas, och det har man varit med om både en och fler gånger.

4. Det upptäcktes av sminkösen till mitt bröllop att jag saknar ögonfransar under ögonen. Konstigt? Men som hon sa ; Du har istället benådats med världens längsta Audrey Hepburn-ögonfransar.


5. Jag fullkomligt älskar hästar, och hoppas att jag någon gång kan skaffa mig en ny. Mitt värsta ögonblick i livet (hittills) var när jag fick ta bort min älskade häst. Jag trodde aldrig att jag skulle vilja stiga upp i sängen igen.

6. Bland det bästa jag vet är att sitta inne en kall, blåsig och regnig höstdag med ett glas rödvin och läsa en god bok, när det samtidigt viner ute.

7. Jag är jättesvag för ”junk-food” och det syns på min kropp, men det bjuder jag på ;)


De sju bloggar som jag utmanar är:










Hoppas ni antar utmaningen.


Kram Jessica

lördag 25 oktober 2008

Strykbräda!

Nu har äntligen min strykbräda kommit, så nu är det dags att slänga ut den gammla skräcködlan som jag kallar den ;) Min nya strykbräda har jag hittat här. Hoppas att det blir roligare att stryka nu, vad tror ni? Stryka är nämligen inte min favoritsyssla.







Ha en fortsatt trevlig helg!
Kram Jessica
P.S Tusen tack för alla gratulationer på min födelsedag. D.S

tisdag 21 oktober 2008

Födelsedag!



Idag är flaggan i topp för det är min födelsedag. Jag blev firad riktigt ordentligt i morse med blommor och paket. Fick en ring från Efva Attling som är helt underbar. Den är grov och bred i silver med inskriptionen "Tiden kommer". Maken vet precis min stil och vad jag blir lycklig utav:) I kväll kommer föräldrarna och det blir ett litet "mini-kalas". Större kalas ska vi ha om några veckor eftersom maken också fyller snart.

Ha en bra dag!
Kram Jessica

söndag 19 oktober 2008

Blogghörna!

Idag visar jag bilder på min nya blogghörna. Skrivbordet är ett nytt blocket-fynd och stolen är ett av sommarens loppisfynd för endast tio kronor. Gillar den runda formen på ryggen skarpt. Jag har dock ännu inte bestämt om skrivbordet skall målas vitt. Vi får väl se, vad tycker ni?

I torsdags var jag en snabb sväng på Ikea och köpte den efterlängtade Barometer-lampan. De var tyvärr slut, men lyckans jag som fick köpa det sista utställningsexemplaret. Köpte lite annat smått och gott som vanligt. på Ikea kommer man inte undan ;)






Ha en skön vecka!
Kram Jessica

torsdag 16 oktober 2008

Fönsterfilm

Eftersom vi bor på landet med inga grannar direkt inpå, valde vi att inte sätta frostat glas på toalettfönstret när vi byggde. Måste erkänna att jag är inget fan av detta fenomnen.....Men efter ett tag så kommer man på att det ändå skulle vara bra att ha något skydd i alla fall, så att man inte skyltar med allt man har när man kommer ut från duschen. Därför har vi nu satt upp en fönsterfilm med små pelargoner. Det blev ganska bra tycker jag och de små pelargonerna är ganska charmiga.




Kram jessica

söndag 12 oktober 2008

Den förlorade bloggarens återkomst del 2!

Efter att har varit sängliggande i nästan en veckas tid i en dunderförkylning efter Andalusien-resan så börjar jag att tillfriskna. Det är hemskt när ögonen och näsan rinner och man bara hostar, å hostar, å hostar...........

Ett tecken på att jag har börjat och tillfriskna är att sökandet efter inredningsgrejer har återupptagits. Häromdagen beställdes äntligen den efterlängtade strykbrädan från Isabella Smith. Strykbrädan hittar du här! Brädan är beställd i från nätbutiken C´est la vie. Först var alla strykbrädor slut, men sedan damp det in ett mail att det var någon som hade avbeställt den sista, och den kunde jag få beställa. Gissa om jag var snabb? Så nu längtar jag riktigt till den kommer.

Ha en fortsatt trevlig helg!

Kram jessica

P.S Tack för alla fina avtryck som ni lämnar hos mig. Det värmer i hjärtat. Själv lovar jag att bättra på mina besök och kommentarer hos er andra.

tisdag 7 oktober 2008

Den förlorade bloggarens återkomst!

Så...då var jag äntligen tillbaka i Sverige med en jätteförkylning. Så är det när man har varit i en veckas tid i 30 graders värme och suttit i en buss med airconditioner ;) Jag får väl skylla mig själv ;)

Resan har varit otrolig och jag har fått se mycket. Vi har varit i Sevilla, Granada och Cordoba. Vi har sett många fina saker och det har varit besök i Alhambra, varit på vingård och provat viner, varit uppe i bergen för att titta på flamenco (som för övrigt var helt fantastiskt att se live). Vi har varit på besök i kungliga trädgården och tittat på kyrkor och katedraler. Ovanpå detta har det varit trevliga middagar med god mat och mycket vin. Det har inte hunnits med något besök i några inredningsbutiker, men vad gör väl det när man får se sådana underbara och vackra saker som man skapade förr. Det är ett enormt arbete som har lagts ner i de gammla byggnaderna med guld, marmor och kakel. Titta och njut!















Kram Jessica