lördag 30 augusti 2008

Min skänk!

Nu är min skänk äntligen färdig. Det tog ett antal omgångar med färg för att få den riktigt bra. Jag är hur nöjd som helst :) och tycker att det verkligen blev skillnad. Vad tycker ni?


Före


Efter




På skåpet står min mormors gamla tvättfat med tillbringare i emalj samt en fågelbur i järn med "Plättar i luften".








I kväll ska vi på födelsedagsfest hos min kusin, vi kommer att bli ca 100 personer. Det kommer bli god mat, vin och en hel del dans eftersom ett coverband skall spela. Längtar!
Ha en fortsatt trevlig helg!
Kram Jessica

tisdag 26 augusti 2008

Filippa K

Mitt absoluta favoritmärke när det gäller kläder är Filippa K. Gillar verkligen deras enkla och raka stil i basfärger såsom svart, grått och vitt med en lite touch av rosa eller röd. Denna tröjan från Filippa K köpte jag i dag. Gillar den rosa färgen, det ulliga materialet och tröjans baksida med knappar längs med hela ryggen. Längtar nästan till det blir så kallt att jag får använda den.







Kolla in baksidan!

söndag 24 augusti 2008

Nu är hösten här!

Idag var mamsen och jag på jakt efter skogens gula guld. Vår skörd ser ni liggandes i farmors gamla korg. Inte dumt va? Hösten är faktiskt rätt mysig i alla fall.






Pappa och maken passade på och rensa ut ladan på gården och elda lite. Bra dag att elda på eftersom det fullkomligt har öst ner hela helgen.



Ha en fortsatt trevlig helg!
kram jessica
P.S Tack för alla fina kommentarer om skänken. Bilder kommer snart, men jag kämpar fortfarande. D.S

fredag 22 augusti 2008

Projekt!

I veckan som gått har jag hållit på att pyssla med mitt nuvarande projekt, nämligen en skänk som jag köpte på en av sommarens loppisar för ynka 150:-. Nu har jag lyckats slipa, grunda en omgång och även målat täckfärg en gång. Det går sakta men säkert framåt.......Phu!

Skänken skall bli antikvit och tanken är att den skall inrymmas med alla ljusstakar, skålar, vaser och en del annat smått och gott som vi inredningsgalna samlar på sig under åren. Det är ju inga små mängder precis;) Snart kommer ni att få se bilder på det färdiga resultatet.





Ha en jättemysig helg!
Kramar Jessica

måndag 18 augusti 2008

Helgen!

Helgen som förflöt var så himla rolig med en massa olika saker inplanerade. På fredagen var maken och jag på Nordman, som är gamla favoriter till mig. Vilken stämmning det var, och man kunde ju nästan alla de gamla låtarna. Säga vad man vill om Nordman, men de låter jättebra live, och vilken röst han har den där Håkan ;)

På lördagen var det dags för kräftskiva hoss kompisarna M & S. Vilken jättetrevlig och mysig kväll det var, och vilka goa kompisar som dom har. Vi käkade kräftor, paj och en massa goda ostar. Gott! Speciellt för mig som fullkomligen älskar kräftor. Jag åt minst ett paket själv. Tänk vad härligt det är med goa kompisar. Tack M & S för en jättetrevlig kväll.

Idag har jag börjat på ett litet nytt projekt, som ni snart kommer att får se......





Kramis Jessica!

fredag 15 augusti 2008

Jag är kär.....

i Hanna Svenssons alster. Hanna driver krumelur design och gör så otroligt fina saker. Jag är helt såld på hennes saker, speciellt kollektionen "Fägring". Är det någon som vet något ställe där man kan köpa Hannas saker i Blekinge län eller i Kalmar stad?

Foto: Krumelur design

Foto: Krumelur design

Foto: Krumelur design
Till jul kommer Hanna att presentera sin tredje kollektion. Den är lika vacker som de andra föregående kollektionerna.

Foto: Krumelur design

Foto: Krumelur design


Foto: Krumelur design
Ha en jättebra helg allihopa!
kram Jessica

onsdag 13 augusti 2008

Baka!

Idag har det bakats, Leilas goda kolabröd. Livsfarliga;) Kakorna har bakats i min nya stora glaserade bakskål, som jag har gått och spanat in i flera månader, men inte kommit till skott att köpa, men nu blev det äntligen av.







Smaklig fika!
Kram Jessica

måndag 11 augusti 2008

Härliga regn!

Visst är det härligt med sol och fint väder, men det tar faktiskt på växterna (speciellt nyplanterade) att inte få något regn och vattna är det ju inte tal om när det är bevattningsförbud, men så igår kom regnet och det tog nästan bara ett par sekunder innan det kändes som allt det gula på gräsmattan blev grönt och de trista halvvissna växterna fick fart igen, men det är ju ändå härligt att solen skiner idag igen.

Tur var det ändå att vi fick strålande solsken på min kusins 30-årsdag och hennes mysiga trädgårdsfest. Festen var full med trevliga människor, god mat och roliga lekar. Igår stannade vi mest inne och hade det mysigt med god mat framför höstens (om man nu får säga det) första brasa i kakelugnen.





Ha det bra!
Kram Jessica

fredag 8 augusti 2008

Clematis!

Hej kära bloggvänner!
Idag tänkte jag visa något som jag är stolt över, nämligen min vackra clematis som klättrar på väggen på vårt förråd. Något rätt måste jag göra eller hur?











Ha en urmysig helg allihopa. I morgon ska jag på födelsedagskalas/trädgårdsfest. Håll tummarna att det blir bra väder.
Kram Jessica

tisdag 5 augusti 2008

Välkommen till verkligheten!

Nu är jag tillbaka till verkligheten efter en välbehövlig semester. Semestern har varit jättemysig med besök på Falster i Danmark, Göteborg och härliga Marstrand. Naturligtvis blev det en hel del visiter i inredningsbutiker, speciellt i Danmark. Skylten ovan köptes i en liten butik i Köge. Det har även hunnits med besök på loppis och jag har verkligen gjort kanon-fynd. Sommarens inköp och fynd lovar jag att visa lite längre fram.

Idag blåser det och regnar i mitt Blekinge, och det känns som om hösten är här. Kan därför inte låta bli att visa ett av sommarens inköp, nämligen ett litet ljushus som är inköpt hos Maud som har den mysiga inredningsbloggen Gårdsromantik havsviken. Tack Maud för paketet och för jättesnabb leverans :)

Jag vill tacka alla som har haft tålamod och besökt min blogg, trots dålig uppdatering. Tusen tack! Ni värmer mitt hjärta.
Kram Jessica