söndag 30 mars 2008

Sommarlängtan!

Idag är våren äntligen tillbaka. Maken är ute och eldar upp löv som jag har räfsat upp från tomten. Härligt med lite vår-fix i trädgården.

Nästa helg ska vi äntligen börja att färdigställa terrassen. Det kommer att bli en hel del jobb, men det kommer att bli värt det. Stödmuren skall bort, nivåer skall fyllas upp, nytt gräs planteras, gjutning av sockel och staket etc. Känner på mig att det kommer att bli bra. Hoppas bara det blir färdigt till sommaren så att man äntligen kan njuta av uteplatsen.

Förra veckan fyndade jag en söt klänning i lite 50-talsstuk, turkos med lite ljusblå prickar. Kanske blir det den som får äran att få följa med på sommarens bröllop tillsammans med en kofta och ljusa sandaletter. Vad säger ni?




Ha en fortsatt härlig dag!
Kram jessica

lördag 29 mars 2008

Potatissoppa!

I kväll kommer mina föräldrar hit och då tänkte jag bjuda på potatissoppa med tillbehör och focaccia. Till kaffet blir det banankaka. Gott!

5 st medelstora potatisar
1 stor purjolök i skivor
1 L grönsaksbuljong
2 dl creme fraiche
salt och peppar

Koka potatis och purjolök i grönsaksbuljongen tills potatisen är mjuk. Kör blandningen med mixerstav till slät konsistens. Tillsätt creme fraiche och koka upp. Tillsätt peppar och salt.

Tillbehör i skålar:
Stekt bacon i bitar
Creme fraiche
Finstrimlad purjolök
Riven ost
Gurka i stavar
Morötter i stavar
Ärtskott el. annat grönt
Bröd, ex. Focaccia

Idag säger vi stort Grattis på treårsdagen till lilla S. Ha en jättefin dag med en massa paket.

Ha en trevlig kväll!

Kram Jessica

fredag 28 mars 2008

Över 1000 besökare!

Och så har man passerat över 1000 besökare på min blogg på lite mer än en månad, Jippi! Tänk att det kunde vara så många av alla er där ute som är intresserade av att läsa en blogg av "lilla vanliga mig". Det trodde jag faktiskt aldrig :D

Tusen tack till alla vänner och läsare som lämnar härliga och uppskattande kommentarer och till alla er som skriver fantastiska bloggar och inspirerar mig. Jag försöker att besöka er alla!

På återseende ;)

Kram Jessica

onsdag 26 mars 2008

Hej mitt vinterland!

Igår morse när vi vaknade såg det ut så här i Blekinge¨, härligt vitt! Idag ser det inte riktigt likadant ut eftersom det mesta har smält bort och våren är på väg igen.


Om ni tittar på bilderna nedan ser ni vyer över landskapet från vårt hus. Ni kan även se de planteringar som jag gjorde för två veckor sedan med påskliljor och pärlhyacinter i det fina vårvädret.













Ha en bra kväll!

Kram Jessica

måndag 24 mars 2008

Jag skulle bara åka till ICA!

För ett tag sedan skulle jag bara åka ner till ICA och handla lite smått. Det hela slutade på loppis och jag kom hem med en pedistal som var gul av all cigarettrök som den hade utsatts för. Nu i helgen har jag hållt på att måla den vit och nu är den äntligen färdig. Jag har en viss svaghet för vita pedistaler eftersom jag tycker att de faktiskt är rätt hemtrevliga. Smörkrukan är dagens loppisfynd.

Idag har vi varit på mina föräldrars gård och hjälpt till med att ta ut en gammal heltäckningsmatta. Under mattan och ett tjockt lager av masonitskivor döljde sig ett jättefint och intakt gammalt trägolv som skall lutas i vitt. Kommer alldeles säkert att bli jättefint. Mamma och jag öppnade alla gamla fönster och skurade bort en hel del spindelväv och andra mysko insekter. Så är det när fönsterna inte varit öppna på ca 50 år ;)

Tusen tack också till alla er härliga, trevliga och goa människor som lämnar så fina kommentarer till mig, jag blir superglad :)









Ha det bra!
Kram Jessica

söndag 23 mars 2008

Shopping!

Eftersom det inte har varit något vidare väder här i den södra regionen, blev det inte något röjande på mina föräldrars gård. Vi drog istället till Kalmar för att hälsa på svärföräldrarna. Igår var vi inne i Kalmar och naturligtvis blev det lite shoppande. Det blev b la två nya par vårskor från mitt favoritmärke Clark´s och två fotoalbum från Ordning och reda som vi ska sätta in våra bröllopsfoton i. Albumet som är med silvriga snirklar på ska vi sätta in foton på oss själva, det andra med hjärtat på skall innehålla lite mer festbilder. Kul att vi hittade album i vitt och silver eftersom det var den färgkombinationen som vi hade på bröllopet.

I går kväll var vi och träffade min lille brorson för första gången hos mina föräldrar, så söt. I kväll blir det bio, Colin Nutleys nya "Angel".

Ha en fortsatt trevlig påsk!

















Kram Jessica

torsdag 20 mars 2008

Glad påsk!

Nu är det äntligen långledighet från jobbet, hela 4 ½ dagar. Härligt :) Tiden ska vi tillbringa hos mina föräldrar på deras nya gård och börja röja i ladan och i trädgården. Undrar vad för spännande man kan hitta där? Detta beror naturligtvis på väder, då det har blivit lovat 3 dm snö och kulingvind. Inte bra och elda då kanske....

Nu har maken och jag varit ute på långpromenad i 2 h. Hur härligt som helst. Vi plockade lite björkris på vägen hem, och idag på lunchen så var jag och handlade lite pynt. Jag är ju mer av den sparsmakade typen, så några fjädrar i gälla färger blir det inte här. Tyckte det blev kanon.




Undrar hur länge påskriset och äggen får vara kvar denna gången då?



En stor kram till er alla och ha en riktigt bra påskhelg!

Kram jessica

tisdag 18 mars 2008

Vårt sovrum!

Idag tänkte jag visa lite övergripande bilder från vårt sovrum som är mitt favoritrum i vårt hus. Detaljbilder får jag visa någon annan gång.

Sängen och sängborden är från Ikeas serie "Hemnes". De gamla fotogenlamporna är loppisfynd för 10:- och kistan ett fynd från blocket. För några veckor sedan talade jag om för er att jag hade köpt ett nytt överkast från Åhlens och två nya örngott från tradera. Nu får ni äntligen se hur det blev :) I sängen ligger min lilla söta katt Embla och sover gott.




Dörren in mot klädkammaren är platsbyggd av snickarna. Väggen består av pärlspont, liksom taket. Byrån är Ikea:s "Hemnes" och karmstolen, ja den har ni sett förrut ;) Pigtittaren har varit min mormors.


Katten Embla:s egna krypin framför murstocken.



Ha en trevlig kväll!
Kram Jessica

måndag 17 mars 2008

Välkommen till världen!

I morse klockan 03.15 föddes min lille brorson. 51 cm lång och 3115 g, så nu är jag faster. Ett stort grattis säger maken och jag till J och J.
Välkommen till världen lille A!
Kram Jessica

lördag 15 mars 2008

Nya grejer!

Idag har jag varit och hämtat mina nya saker som jag beställde från Nublu. Jösses vad snabba de är med leverans, bara ett par dagar. Tummen upp för Nublu säger jag bara ;)

Den nya förvaringsväskan i vitt skinn skall användas som tidningsförvaring vid soffan. Äntligen någonstans att stoppa alla tidningar o) Den nya lampan, industripendeln, hänger i ett av de stora fönsterna i köket. Den gråa matta färgen och den strikta designen passar bra till våra ljusstakar från Stockholm design house som vi fick från makens kusiner i bröllopspresent, som faktiskt är en av mina favoritsaker här hemma.

I kväll vankas det god mat, gott vin och melodifestival. Jag skall laga ett recept som jag har fått av min gode vän A-S, inbakad kassler med vitlöksost och potatisgratäng. Mums! Ikväll tror jag att Charlotte Perelli vinner, men jag hejar ändå på BWO eftersom det är dom som jag har satsat pengar på (40:-) i jobbets vadslagning. Så...... min tävlingsinstinkt hejar på BWO, min hjärna på Charlotte Perelli, men mitt hjärta på Sibel ;)








Ha en trevlig kväll!
Kram jessica

torsdag 13 mars 2008

Mmmmmm.......gott!

Igår när jag kom hem från en lång och härlig kvällspromenad med A-S (ni har väl säkert listat ut att jag gillar promenader) så blev jag jätteöverraskad av att maken hade bakat jättegoda ost-frallor. Hur gott som helst med nybakade varma frallor. Maken ville dock inte att detta skulle avslöjas för er eftersom han tror att det skulle förstöra hans image ;)

Idag var jag på Alvas hus och köpte en jättefin nätkorg. Den skall få stå bredvid vår söta cd-spelare i 50-talsstil som vi har i köket som förvaringskorg av cd-skivor, fina vykort från goda vänner och inbjudningar (tex. bröllopsinbjudan). Cd-spelaren är en av mina favoritsaker här hemma. Det är härligt att ha den i köket med hög musik när man lagar mat, dessutom gillar jag designen på den.










Ha en jättetrevlig kväll!
Kram jessica

tisdag 11 mars 2008

Rusta!

Idag var maken och jag på Rusta. Jag har länge velat ha en Pappelina plastmatta. Döm av förvåning så hittade jag en "nästan" lika fin matta på Rusta för endast 149:-. Det tyckte jag passade plånboken bra eftersom jag beställde några saker från Nublu igår, som jag kommer att visa lite längre fram. Jag tycker plastmattan blev helt ok, eller? ;)

Ha en trevlig kväll!
Kram jessica

söndag 9 mars 2008

Bloggar!

Idag har jag lagt upp länkar till en del av de jättefina bloggar som jag följer med stort intresse. Jag kommer att lägga till fler efter hand.

Tusen tack och många kramar till er alla som lämnar så fina kommentarer till mig. Det värmer i hjärtat.

Kram jessica

lördag 8 mars 2008

Vårfix!

Nu känns det som om det äntligen är vår. Idag fick jag lite vårinspiration och åkte ner till växtmarknaden. Vi var där en lång stund och tittade på alla växter och lökar som hade kommit in. Vi bestämde oss ändå för att vänta några veckor med allt planterandet så att det inte fryser igen. Nu i sommar ska vi äntligen fokusera oss på lite mindre projekt (som jag tycker är roligast ;) såsom att få vår uteplats färdig, plantera lite träd och buskar samt göra rabatterna färdiga. Nu har vi ju inga stora projekt på gång typ. garagebyggande, bröllop, anläggande av hela gräsmattan etc. som vi har haft innan.

Köpte i alla fall lite växter på plantskolan som jag planterade i mina mjölkspänner i zink. Märkligt att man aldrig kom ut från växtaffären utan att det har kostat minst 500 kronor. Maken köpte en fågelholk som han genast var ute och spikade upp i ett av träden.

Snart skall vi åka till svärmor och svärfar för middag och melodifestival. Mina föräldrar skall också följa med och vi ser fram mot en mycket mysig kväll med god mat. I morgon blir det jobb igen.













Kram jessica

torsdag 6 mars 2008

Jobb, jobb och jobb!

Så ser mitt liv ut just nu. Jag har förfärligt mycket och stressig på jobbet, men någongång så skall det väl ta slut. Tar för tillfället en liten paus för att uppdatera min blogg.

Kom på att jag aldrig visade hur det blev i vårt matrum med mina nya vita hissgardiner från Syster Lycklig. Här är dom i alla fall. Jag blev jättenöjd efter det att maken hämtade in tomrör för el från bygget som jag kunde rulla gardinen runt när jag fäste upp dem. Konstigt vad man kan ha olika saker till ;)







Ha en trevlig kväll. Själv ska jag ta och jobba lite till för att sedan kolla på Brottet på SVT. Danska serier är konstigt nog alltid jättebra.


Kram jessica

tisdag 4 mars 2008

I Luv Blocket!

Idag har jag fyndat på blocket. Jag köpte en vit gammal karmstol för 200 kronor. Billigt tycker jag med tanke på att den var i jättefint skick. Den behövde inte ens målas om. Jag tänkte att den skall få stå i vårt sovrum vid dörren till vår klädkammare. Nu fattas det bara en grå fårskinnsfäll så är allt perfekt. I Luv Blocket...;)



Ha en bra kväll!
Kram Jessica

måndag 3 mars 2008

Muffinsbak!

I går var det dags för muffinsbak. Hittade ett jättegott recept på stora amerikanska chokladmuffins. Mums! Efter det att det var färdigbakat så åkte vi med lite fika till mina föräldrar. De höll på och fixa och trixa med sitt nya hus. De har nämligen precis köpt en stor skogsgård med ett jättefint hus som verkligen har potential. Längtar efter att få sätta fingrarna i det. Längre fram kommer jag att visa bilder från gården så att ni får följa arbetet med hur allt växer fram.

Ikväll var jag på promenad som vanligt med S. Hon frågade efter muffinsreceptet så här kommer det:

Stora amerikanska kladdmuffins

5 ägg
6 dl strösocker
2 krm salt
3 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
200 g smält smör
100 g mörk blockchoklad

Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser och häll i äggsmeten. Tillsätt smöret.
Häll upp smeten i stora muffinsformar (12-14 st).
Hacka chokladen grovt och strö ovanpå smeten i formarna.
Grädda i mitten av ugnen i 160 grader i 30-35 min.

Mums!






Ha en trevlig kväll!

Kram jessica