torsdag 28 februari 2008

Post!

Tänk vad många gånger som man går till brevlådan och det bara ligger en massa vita kuvert och reklamblad i lådan. Minst en gång i veckan säger jag till maken, innan jag lyfter på locket på lådan, att jag önskar att det ligger en rolig inbjudan till en trevlig fest eller ett paket i lådan. Detta händer, men det är ändå rätt sällan. Tro det eller ej, idag låg det inte bara ett utan två paket i brevlådan. Ett paket med två gamla örngott och två lakan som jag har vunnit på auktion på tradera och ett paket från min svägerska med en mössa som hon har stickat. Denna invigdes i kväll på dagens promenad. Tusen tack A, den var otroligt fin och skön.


Ha en trevlig kväll!

Kram Jessica




tisdag 26 februari 2008

Höstväder!

I kväll har jag varit ute på en promenad med min käre granne S. Vi konstaterade att det känns som höst med blåst och regn och våren känns just ikväll långt borta.

I helgen var jag i blomsterbutiken och köpte lite nya blommande vårväxter för att pigga upp hemma. Jag kunde inte låta bli att köpa en liten söt, vit ljuslykta som ser ut som en prinsess-krona. Vad tycks?


Kram Jessica

måndag 25 februari 2008

Nya hissgardiner!

Idag kom äntligen mina nya hissgardiner från Syster Lycklig och som jag har väntat på dessa. Det har dock inte gått många veckor sedan jag beställde dem, men det är ju alltid roligt när det som man har beställt väl kommer. Jag har letat länge efter vita hissgardiner som man trä på gardinstängerna. Det var svårare än man kan tro att hitta några hissgardiner som inte behövde spikas eller fästas upp på något sätt. Nu skall dessa i alla fall sättas upp i mitt matsalsrum. Jag har inte hunnit med detta än, men bilder kommer (om de passar, man vet ju aldrig;)

Jag tänkte dela med mig en vacker bild som togs på mitt bröllop i somras. Jag fullkomligt älskar orkidéer och det är min favoritblomma nr 1 i alla kategorier och har varit det i många år. Så det var ganska naturligt att alla blomsterdekorationer, tärnbukett, crosage, kyrkodekorationer och naturligtvis min brudbukett skulle bestå av orkidéer. Vilken tur att vi hittade en så underbar florist som verkligen uppfyllde alla våra krav och drömmar.

Nu är det snart Anna Phil. Ha en trevlig kväll!

Kram Jessica


söndag 24 februari 2008

Basilika och lemoncurd (hur det nu stavas:)

Igår kväll var vi hos våra goda vänner S och F. Tillsammans med mycket trevliga människor åt vi en fantastisk god middag med hallomifylld kyckling och parmaskinka, pasta och basilikasås mmmmmm...Till efterrätt var det fruktsallad med lemoncurd. Ett fenomen som jag aldrig hade smakat förrut. Man blandar tydligen lemoncurd, creme fraiche och vispad grädde. Måste be om receptet både på basilikasåsen och röran med lemoncurd så jag kan bjuda på detta nästa gång som vi ska ha gäster. Jag får lägga ut recepten och dela med dem till er.

Eftersom vi ändå är inne på mat så tänkte jag visa lite bilder på mitt kök. Jag har upptäckt att man inte är någon stjärna på att fotografera, men det blir väl bättre med tiden.....o)



Nu är det strax snart att äta middag. Maken håller på att göra hemmagjord pizza. Mums! Ha en fortsatt trevlig helg!
Kram Jessica
P.S Tack till er alla som lägger in så fina kommentarer. Det känns jätteroligt och inspirerande att fortsätta. D.S

lördag 23 februari 2008

Vår = Fönsterputsning

Igår var vi på en jättetrevlig och mysig kväll hos våra kompisar A-S och A. Tusen tack för väldigt god mat och trevligt sällskap (som vanligt) ;)

I veckan som gick fick jag lite vårkänslor och gick därför loss och putsade fönster och bytte gardiner i sovrummet. Gardinerna har min söta mamma sytt till mig av ett gammalt lakan med virkad spets. Gardinstången består av ett armeringsjärn. Den vackra ljusstaken i form av en häst har vi fått i bröllopspresent av några goda vänner som vet att jag älskar hästar väldigt mycket.

Ha en trevlig dag i det fina men blåsiga vårvädret.
Kram Jessica

fredag 22 februari 2008

Vit eller?

Förra helgen var mamma och jag på loppmarknad. Fyndade en hel del, men fastnade nog mest för en träfärgad ljusstake som jag i mitt huvud såg på kakelugnens spiselkrans. Jag har velat hela veckan om jag skall måla den vit eller inte. Mamma tyckte det defenitivt inte....Det slutade att jag gick på hennes linje och lät den vara träfärgad eftersom den trots allt skall stå mot en vit bakgrund. Blev ganska vackert i alla fall, eller hur?

När jag ändå var i farten var jag ute i garaget och hämtade en gammal sockerbrukslåda som är från min farfars gamla konditori. Var så trött på den där gamla vedkorgen som bara skräpade ner överallt, så lådan brukas nu som vedkorg.

Idag på lunchen var jag och köpte fina gåbort-presenter. Både i kväll och i morgon är vi bortbjudna till väldigt goda vänner. Ska bli jättekul och dundermysigt. Kunde dock inte låta bli och släpa med en kökshanduk från Lexington i jeanstyg hem.


Ha en trevlig och mysig fredagskäll för det skall jag ha;)

Kram Jessica

torsdag 21 februari 2008

Interiörbilder!

Så är man gräsänka idag. Maken är på galej med sitt nya jobb och har lämnat mig hemma. Gör dock inget eftersom jag skall iväg nästa vecka med mitt jobb. Längtar till helgen, en massa roliga saker....

För ca två år sedan var Eksjöhus hos oss och fotograferade vårt hus. De tog en massa interiörbilder som de sedan publicerade i sin huskatalog. De var ute efter ett nytt hus som var byggt i gammal stil. Många idag bygger ju nytt, men med en ganska modern stil. Inte vi dock......Vi blev mycket glada och stolta och jag kan därför inte låta bli att visa bilderna i min blogg. Fotografierna nedan är tagna av Eksjöhus.





Ha en trevlig kväll!
Kram jessica




onsdag 20 februari 2008

Jeans-jakt och nostalgi!

Efter veckor, eller snarare månaders, jeans-jakt har jag äntligen funnit dem. De är mörkblå, mjuka, stretch, alldeles lagom vida och är av märket Wrangler. Tänk att det kan vara så svårt att hitta ett par jeans som sitter riktigt snyggt. Passade även på i detta trista vinterväder att pigga upp mig med en skjorta i lite "våriga" färger som rött och rosa från Sisters. Känner mig rätt så tillfredställd vad gäller shopping just nu.

Har precis varit på promenad med min kära vän och gode granne S. Pratade bröllop och konstaterade att gifta sig och gå på bröllop är bland det roligaste som finns. Jag skulle gärna vilja gifta mig igen (med samma man förstås) för det var så otroligt roligt. Det är faktiskt det bästa som jag nånsin gjort, eller som en god vän sa till mig "det är en riktig egotripp". Rekommenderas varmt och vi ser verkligen fram emot stundande bröllop mellan våra väldigt goda vänner P&A i maj.

Kram Jessica

tisdag 19 februari 2008

Äntligen färdig!

För några helger sedan köptes en liten gungstol i bekväm storlek på blocket. Ett riktigt fynd tycker jag eftersom den bara kostade 200:-. Gungstolen än nu nymålad av maken och mamsen har sytt nya kuddöverdrag i ett grått fårskinnsliknande tyg. Blev jättebra och nu är den på plats i "lilla-rummet" på ovanvåningen.

Förkylt!

Nu när jag efter tre veckors förkylning äntligen börjar bli frisk, så har maken blivit nedsmittad. Det var visserligen förväntat, men det känns alltid trist.

Var på en liten skön "uppstarts-promenad" igår kväll med min gode vän A-S. Tänk att det alltid är så kul att gå en runda och prata en massa strunt. Känns ibland som om man kan gå hur långt som helst......

Kram Jessica

måndag 18 februari 2008

Lycka!

Lyckan för oss var när vi för några år sedan äntligen fick bygglov för vårt hus i "Gläntan". Efter mycket hårt arbete och all formalitet så kom beslutet på posten. Nu kunde äntligen allt starta upp och se resultat av allt funderande.

Då "Gläntan" till största delen bestod av ett skogsområde med upplag för en massa sten så var det bara till och börja röja.



Vi röjde och röjde och röjde under flera månader........., och så var det äntligen dags för huset att komma på plats. Vilken otroligt spännande dag och vilken lycka att äntligen efter allt hårt arbete och alla tankar se det resas.



Och så här ser vårt hus ut idag. Nu gäller det bara att få ihop en prunkande trädgård också, men det skall väl i sinom tid kunna fixas. Tack till familj, vänner och bekanta som hjälpte till att göra vår dröm verklighet.

Ja, i min blogg kommer ni att få se ytterligare bilder på hur vårt hus på landet växer fram (med risk för att säkert bli tjatig).

Ha en trevlig kväll!

Kram Jessica

söndag 17 februari 2008

Efter mycket om och men........

så har jag påbörjat min resa i bloggens värld. Efter en hel del tankar och surfande på andra fina bloggar har jag äntligen bestämt mig för att starta igång något eget. Min blogg kommer att handla en hel del om mig och mitt vardagsliv, inredning,upplevelser, tankar och lite annat smått och gott.

Att jag har valt att kalla min blogg "Livet i Gläntan" kommer ifrån när vi byggde vårt hus. Snickarna har tydligen alltid smeknamn på de olika husen som de bygger och de tyckte att "Gläntan" passade bra för vårt, och det är så det ligger, i en lite glänta på landet omgärdat med stenmurar, ängar och hagar. Det kan inte bli mer fantastiskt. :)

I alla fall välkomna hit och ha en trevlig läsning.

Kramar Jessica